Tämä on EKL

Eläkkeensaajien Keskusliitto on jäsenyhdistystensä valtakunnallinen keskusjärjestö. Liitto on perustettu vuonna 1962.


Järjestörakenne

Eläkkeensaajien Keskusliittoon kuuluu noin 350 yhdistystä, joista valtaosa toimii yhden kunnan tai kunnanosan alueella. Lisäksi liitolla on lukuisia ammattialakohtaisia yhdistyksiä, joiden jäseniä yhdistää sama ammattiala tai työpaikka. Tällaisia yhdistyksiä on mm. hotelli- ja ravintola-alalla, valtion työntekijöillä, metallityöntekijöillä ja kirjatyöntekijöillä. Valtakunnallisesti toimivia yhdistyksiä on mm. EKL–Matkailijat ry, EKL Werkkoviestijät ry ja Parasta aikaa EKL ry.

Alueellisella tasolla toimii 15 piirijärjestöä, joihin paikallisyhdistykset kuuluvat. Näistä piirijärjestöistä 14 on suomenkielisiä, joiden toiminta-alueena on vaalipiiri. Yksi piirijärjestöistä on koko maan kattava ruotsinkielinen piiri (PCF:s Svenska Distrikt).


Hallinto

Liiton ylin päättävä elin on liittokokous, joka kokoontuu joka neljäs vuosi. Yhdistykset lähettävät sinne edustajan jäsenmääriensä suhteessa.

Liittokokousten välisenä aikana valtuusto käyttää ylintä päätäntävaltaa. Valtuustoon kuuluu liittokokouksen valitsemina puheenjohtaja ja 35 jäsentä, joiden joukosta liittokokous valitsee kaksi varapuheenjohtajaa.

Valtuuston puheenjohtajana 2017–2021 toimii Arja Ojala, 1. varapuheenjohtajana Markku Turkia ja 2. varapuheenjohtajana Marja Ulmanen.

Liiton hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja 15 jäsentä. Liiton puheenjohtajana toimii 2017–2021 Simo Paassilta. Hallituksen työvaliokunnan muodostavat Simo Paassilta, Pirkko Oksa, Ulla Pullola, Aarno Järvinen ja liiton toiminnanjohtaja Timo Kokko.

 


Täyttä Elämää Lomat

Eläkkeensaajien Keskusliitto omistaa Täyttä Elämää Lomat Oy:n, joka ylläpitää toimintaa EKL:n Virroilla sijaitsevassa Rajaniemen lomakeskuksessa sekä Helsingissä Käpylän työväentalossa.